جوش فورجینگ یا جوش سر به سر میلگرد یک روش خاص از جوشکاری است که در آن دو میلگرد به صورت سر به سر و بدون هیچ ماده جوشکاری به یکدیگر متصل می شوند. این روش یکی از روشهای اتصال میلگردها است. همانطور که قبلا هم اشاره کرده بودیم سه روش برای اتصال میلگردها به یکدیگر در آرماتوربندی وجود دارد. یکی روش اتصال پوششی یا اورلپ، یکی روش اتصال مکانیکی یا کوپلینگ میلگرد و دیگری روش جوش فورجینگ است.
جوش فورجینگ
انجام این روش نیازمند یک شخص مسلط به اجرای این جوش است و اگر میزان کمی خطا در کار جوشکار وجود داشته باشد کار جوشکاری به مشکل خواهد خورد و این وصله زیاد قابل اعتماد نیست و باید دانست اشخاص بسیار کمی توانایی انجام این کار را دارند. در ضمن منظور ما از عدم وجود هیچ ماده ای برای جوشکاری این است که الکترودی برای اتصال وجود ندارد و فقط دو سر میلگرد ها ابتدا حرارت داده می شوند و سپس با فشار خیلی زیادی دو میلگرد به یکدیگر فشار داده می شوند. بعد از سرد شدن میلگردها بین آنها یک پیوند به وجود می آید. در واقع این روش به نوعی وصله پینه است.
این پیوند به وجود آمده، بین مولکول های میلگردها است و همانطور که در شکل می بینید یک حالت پف کردگی در نقطه اتصال به وجود خواهد آورد که از قضا این نقطه بسیار آسیب پذیر است و ممکن است بر اثر فشار دچار شکست شود.
- این روش روش مناسبی برای استفاده در سازه نیست زیرا این پیوند قابلیت اطمینان بالایی ندارد و بر اثر فشار دچار شکستگی خواهد شد. همچنین یک نمونه از آن در زلزله ای نشان داد نباید به این جوش بیش از این پرداخت و این روش منسوخ شده است.
- این روش بیش از حد به شخصی که این کار را انجام می دهد وابسته است و در صورت کوچک ترین مشکلی در اجرا، جوش مناسبی نخواهیم داشت.
- دستگاهی که به میلگردها حرارت می دهد کنترلی بر میزان حرارت ندارد و به تجربه شخصی کاربر باید حرارت دهی را قطع کرد و در صورت حرارت دهی بالا، احتمالا میلگردها ذوب خواهند شد.
- فشاری که به میلگردها وارد می شود باید یکنواخت و در یک اندازه مناسبی باشد تا اتصال خوبی برقرار شود. در حالیکه کنترل این مقدار از فشار، راحت نیست و احتمالا عملی نخواهد بود مگر بر اثر شانس و به صورت تصادفی.
به نظر زمان آن رسیده است که در استفاده از این روش برای اتصال میلگردها تجدیدنظر به عمل آید و یک روش مناسب برای اتصال انتخاب شود. روشی که هم میزان هزینه را کم کند تا پروژه یا مقدار کمتری پول ساخته شود و هم کار را سرعت ببخشد و راحت کند و در عین حال مقاومت سازه نسبت به روش های دیگر به میزان قابل توجهی بالاتر برود.
- ۰۲/۰۶/۱۳