بیشتر بدانید

در مورد ساختمان در اینجا صحبت می‌کنم

بیشتر بدانید

در مورد ساختمان در اینجا صحبت می‌کنم

سلام...
من این بلاگ رو راه اندازی کردم تا فرصتی باشه که بیشتر در مورد مسائلی که می‌دونم و یا ذهنم رو مشغول می‌کنن صحبت کنم که بیشتر در مورد صنعت ساختمان است. ساختمان مساله‌ای هست که خودم روزانه باهاش درگیر هستم و مطالبی خوبی در مورد اونها می‌دونم و می‌خوام به اشتراک بذارم.

۴ مطلب در مهر ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

ویلای سوئیسی عموما از جنس چوب و به شکل مثلثی یا حرف A است. این ویلاها عموما بزرگ نیستند و باید از فضا بهینه استفاده کرد. برای ساخت ویلای سوئیسی باید یک زمین مناسب را انتخاب کرد و سپس نقشه های سازه را تهیه کرد و مجوزهای لازم را از شهرداری اخذ کرد.

سازه ویلای سوئیسی می‌تواند هم به صورت ثابت و هم به صورت متحرک باشد. یعنی قابلیت جابه‌جایی داشته باشد. ویلاهای متحرک را عموما در کارگاه می‌سازند و بعد به زمین مورد نظر می‌آورند و سرهم می‌کنند. اگر ویلا متحرک باشد باید یک سکو آماده کنید تا ویلای سوئیسی را بر روی آن قرار دهید ولی اگر سازه ثابت باشد نیاز به پی ریزی دارد و این پی ریزی مانند یک ساختمان معمولی اجرا می‌شود و تمام جزئیات باید در آن رعایت شود.

برای ساخت ویلای سوئیسی از بتن سبک استفاده می‌کنند به همین خاطر این سبک از ویلا وزن کمی دارد و البته ضد زلزله بوده و در برابر رطوبت و نم مقاوم است. برای ضلع بیرونی آن از ساندویچ پانل هم می‌توان استفاده کرد. ضلع بیرونی ویلا از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا همه زیبایی و عظمت ویلا به ضلع بیرونی آن وابسته است. عموما قسمت ورودی ویلای سوئیسی از شیشه ساخته شده تا نمای زیبایی به کار بدهد.

معمولا در ویلای سوئیسی حتی اگر سازه ثابت باشد از قطعات پیش ساخته استفاده می‌شود و عمده قسمت‌های سازه در کارخانه ساخته می‌شود.

ویلای سوئیسی بسیار سریع ساخته و آماده بهره‌برداری می‌شود و این برای بسیاری از مردم با اهمیت است و از طرفی قابلیت جابه‌جایی که این ویلاها دارند افراد بسیاری را به سمت آن‌ها سوق می‌دهد. عایق بندی در این ویلاها اگر به درستی صورت بگیرد هم از لحاظ سرما و گرما و هم از لحاظ رطوبت وضعیت خوبی در ویلا وجود خواهد داشت.

توجه کنید که این ویلاها در طراحی محدودیت دارند و طراحی آنها حالت ثابتی دارد که شاید همه کس آن را نپذیرد. این ویلاها در فصل سرما به دلیل بلندی سقف به سختی گرم می‌شوند و البته در فصل گرما در قسمت پایین حرارت مناسبی دارند.

جمع بندی:

این ویلاها شاید برای زندگی زیاد مناسب نباشند ولی برای کوتاه مدت و برای سفرهای تفریحی مناسب به نظر می‌رسند.

 

  • محسن شمس
  • ۰
  • ۰

همانطور که از اسم کوپلینگ میلگرد پیداست، این روش یک روش است برای اتصال و جفت شدن میلگردها به یکدیگر. در واقع جفت شدن میلگردها به یکدیگر روش‌های زیادی دارد که هر کدام معایب و مزایای خود را دارند اما کوپل شدن به روش مکانیکی یا همان کوپلینگ میلگرد با استفاده از کوپلر، یک روش بسیار جدید است که از لحاظ اقتصای به صرفه است و از همه روش های دیگر مقاومت بالاتری را برای اتصال برقرار می‌کند.

کوپلینگ میلگرد و مقاومت سازه

با توجه به تست‌های صورت گرفته و آزمایش‌های برگزار شده بر روی کوپلر، می‌توان گفت این قطعه کوچک فلزی، یک انقلاب در حوزه مقاومت و استحکام سازه به وجود آورده است و برقراری سازه را برای مدت طولانی‌تری تضمین می‌کند.

در روش‌های دیگر اتصال میلگردها به یکدیگر بر اساس بتنی که اطراف میلگرد را فرا می‌گیرد تامین می‌شود. یعنی اتصال میلگردها بدون بتن مقاومتی ندارد و با دست می‌توان آنها را از یکدیگر جدا کرد ولی در کوپلینگ میلگرد با کوپلر، میلگردها توسط کوپلر به همدیگر پیچ می‌شوند و یک استحکام بسیار بالا در شبکه آرماتوربندی و به صورت جدا از بتن به وجود می‌آید که به هیچ عنوان نمی‌توان آن را جدا کرد.

این بدین معنی است که اسکلت سازه مقاومت بسیار بالایی را تجربه خواهد کرد و می‌توان ادعا کرد مقاومت سازه نیز بیشتر خواهد بود.

کوپلینگ میلگرد و کاهش هزینه سازه

تا اینجا متوجه شدیم در کوپلینگ میلگرد، دو میلگرد به یک قطعه فلزی پیچ می‌شوند و یک رابطی بین میلگردها قرار می‌گیرد که بسیار مقاومت بالایی هم دارد. اما وقت آن رسیده است به آن اشاره کنیم که این قطعه باعث می‌شود مقدار زیادی از هزینه‌های ساخت سازه پایین بیاید.

ما در روش‌های دیگر اتصال میلگرد، برای برقراری اصولی اتصال، مجبور بودیم دو میلگرد را با یکدیگر همپوشانی بدهیم و در این حد فاصل، میلگردها را با مفتول به یکدیگر ببندیم که بسیار روش نا پایدار و سستی بود. با این کار مقادیر بسیار زیادی از میلگرد درون بتن مدفون می‌شود که نه تنها هیچ تاثیری بر مقاومت سازه ندارند بلکه پروسه بتن ریزی را هم دشوار می‌کنند.

این قطعه با وزن کم جایگزین وزن بسیار زیادی از میلگرد درون بتن خواهد شد و این کاهش وزن به معنی قیمت تمام شده کمتر برای سازه است. در واقع علاوه بر هزینه کمتر برای خرید میلگرد، وزن سازه هم سبک‌تر خواهد شد.

 

  • محسن شمس
  • ۰
  • ۰

سقف طاق ضربی یکی از قدیمی‌ترین انواع سقف است که در گذشته در ایران بسیار پرکاربرد بوده است. اما این سقف برای ساختمانهای چند طبقه و همچنین در مناطق زلزله خیز مناسب نیست. در حال حاضر بیشتر از سقفهای تیرچه بلوک در ایران استفاده می‌شود.

عموما در این روش تیرهایی از جنس چوب یا تیرآهن در فواصل یک متری قرار می‌دهند و بین آن را با آجر فشاری، گچ و خاک پر می‌کنند. این سقف مقداری انحنا به سمت بالا دارد که وزن سقف را به تیرها وارد کند. سقف‌های قوس دار قدیمی در مساجد و یا بازارها از انواع سقف طاق ضربی هستند و یکی از جنبه‌های مهم معماری است که در ساخت و ساز ساختمان‌های قدیمی بوده است.

یکی از مزایای بزرگ سقف طاق ضربی، سهولت در نصب و اجرای آن است. همچنین، این نوع سقف به طور معمول با مواد ساختمانی متداولی ساخته می‌شود که در دسترس و اقتصادی هستند. استفاده از مواد ساختمانی اقتصادی و سهولت در نصب، هزینه ساخت سقف طاق ضربی را به حداقل می‌رساند.

ساختار پایه سقف طاق ضربی باید با دقت نصب شود. این مرحله نیاز به مهارت‌های تخصصی دارد و اپراتور آن باید فرد با سابقه‌ای در این زمینه باشد وگرنه احتمال اشتباه بالا خواهد بود.

پس چیدن سقف باید یک دوغابی از گچ روی آن ریخته شود تا کلیه منافذ آن بسته شود. سقف طاق ضربی دیگر مورد استفاده ندارد.

 

  • محسن شمس
  • ۰
  • ۰

اولین تصوری که بعد از شنیدن تیر آهن در ذهن اکثر افراد پدید می آید همان تیر آهن هاش است. یک تیر آهن بلند 12 متری که سطح مقطع آن شبیه حرف H است و در ساخت ساختمان بسیار پر کاربرد است. طول بالهای هاش نسبت به تیر آهن معمولی اندکی بزرگتر است و مقاومت آن بالاتر است.

تیر آهن هاش در ساخت پل، برج، ساختمان ضد زلزله و ... کاربرد دارد و کلا در ساختمانهای با مقاومت بالا مورد استفاده قرار می گیرد ولی با توجه داشت که قیمت آن مقداری بالاست و البته در دماهای بالا مقاومت آن کم می شود و جوش کاری آن کار بسیار سختی است.

تیر آهن هاش انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها ویژگی های منحصر به فردی دارند:

تیر آهن هاش سبک:

ضخامت بال هاش سبک از ضخامت جان آن بیشتر است. ارتفاع آن نیز از طول بال آن بیشتر است پس وزن آن کمتر از تیرآهن های هاش دیگر است و به تیر آهن سبک معروف است.

تیر آهن هاش سنگین:

در این نوع از تیر آهن هاش، ضخامت بال و جان برابر هستند پس وزن آن نسبتا بالاتر خواهد بود و به تیر آهن هاش سنگین معروف است

تیر آهن هاش فوق سنگین:

در این نوع از هاش، ضخامت جان به مراتب از ضخامت بال بیشتر است و به همین خاطر وزن آن بسیار بالا خواهد بود. توجه داشته باشید که در این نوع تیر آهن باید طول بال بیشتر از ارتفاع باشد و تولید آن به صورت سفارشی است.

البته تیر آهن های زیادی وجود دارند که سطح مقطه H شکل دارند ولی تیر آهن هاش ویژگی هایی دارد که مقاومت آن را بالاتر می برد و در سازه های سنگین تر و بزرگ تر کاربرد دارد.

تیر آهن هاش مقاومت بالایی در برابر نیروهای خمشی و برشی دارد و سرعت نصب آن بالا است و به تنهایی می تواند برای یک سازه ستون باشد.

 

  • محسن شمس