بیشتر بدانید

در مورد ساختمان در اینجا صحبت می‌کنم

بیشتر بدانید

در مورد ساختمان در اینجا صحبت می‌کنم

سلام...
من این بلاگ رو راه اندازی کردم تا فرصتی باشه که بیشتر در مورد مسائلی که می‌دونم و یا ذهنم رو مشغول می‌کنن صحبت کنم که بیشتر در مورد صنعت ساختمان است. ساختمان مساله‌ای هست که خودم روزانه باهاش درگیر هستم و مطالبی خوبی در مورد اونها می‌دونم و می‌خوام به اشتراک بذارم.

  • ۰
  • ۰

به نام خدا

سلام...

در پست‌های قبلی به اینکه عمر مفید ساختمان در ایران بسیار کوتاهتر از عمر مفید ساختمان در جهان است اشاره کرده بودم و حالا می‌خوام در مورد یک سری عواملی که باعث این اتفاق میشن صحبت کنم.

اولین مورد اینه که متاسفانه در ایران ساختمان‌ها توسط افراد غیرمتخصص ساخته میشن و مهندسین و متخصصین در ساخت بخش عمده‌ای از ساختمون‌ها دخیل نیستن. در واقع این صنعت به یک ماشین درآمدزایی تیدیل شده برای یک سری انسان که فقط به درآمد بیشتر فکر میکنن و اصلا به کیفیت ساخت ساختمان فکر نمیکنن.

شاید بعد از مورد اول که نقش خیلی بارز و پررنگی دارد بتوان به عدم نگهداری درست مسکن توسط افرادی که در آن زندگی می‌کنند اشاره کرد. در واقع افراد در ایران خیلی به فکر تمیز نگهداشتن سازه و مستحکم بودن محل زندگی توجهی نمی‌کنند و نمای بیرونی ساختمان و همچنین فضای داخل ساختمان را مرتب نگه نمی‌دارند و شخص با نگاه کردن به ساختمان احساس می‌کند ساختمان قدیمی است و در حال فرو است در حالیکه اگر از روز اول به سلامت ظاهری و باطنی ساختمان اهمیت داده شود شاهد این خواهیم بود که ساختمان مدت زمان طولانی‌تری سرپا می‌ماند و عمر بالاتری دارد کما اینکه در همین تهران ساختمان‌هایی که عمر بالایی دارند دقیقا ساختمان‌هایی هستند که توسط افراد تیزبین و مرتب و دقیق نگهداری می‌شوند.

عامل سوم شاید آن باشد که افرادی که مشغول به فعالیت سر ساختمان هستند مسئولیت کار خود را بر عهده نمی‌گیرند و در ضمن فاقد صلاحیت قانونی برای انجام اموری مثل جوشکاری، سیمان کشی، آرماتوربندی، آهنگری، گچ‌کاری، اجرای کف و ... هستند و فقط با یک آموزش کوتاه و به دلیل کمبود نیروی ماهر کار، تبدیل به استادکار شده‌اند و به عنوان پیمانکار زبردست کار انجام می‌دهند در حالیکه حتی در حرفه خود شاگرد خوبی هم نیستند چه برسد به استادکار.

مورد چهارم این است که در ایران کمتر دیده‌ایم که ساختمان‌های با سن بالاتر را در برابر عوامل طبیعی مثل زلزله مقاوم سازی کنند و کلا بازسازی در ایران فقط به تعویض سرامیک کف و یا نقاشی دیوارها و تعویض در ها محدود می‌شود و وقتی سن ساختمان بالا می‌رود افراد ترجیح می‌دهند به جای بازسازی و مقاوم‌سازی، کل ساختمان را تخریب کنند که این خود به معنای هدر رفت بسیار بالای انرژی و مخصوصا آب است در صورتیکه هزینه مقاوم‌سازی تنها 10 تا 15 درصد هزینه ساخت ساختمان هزینه بر‌می دارد اما ساخت دوباره ساختمان در ایران تبدیل به یک شغل شده‌است.

و اما مورد پنجم که شاید یکی از موارد بسیار مهم باشد آن است که متاسفانه اکثر قیمت ساختمان در ایران به خاطر قیمت زمین آن است و وقتی چند سالی از ساخت یک ساختمان بگذرد دیگر همه ارزش ساختمان به زمین آن است و این عامل باعث شده که مالک همیشه امکان ساخت مجدد ساختمان را به عنوان یک گزینه مهم و روی میز و یک عامل برای کسب درآمد آنچنانی پیش روی خود ببیند.

 

خلاصه تنها موردی که می‌تونم بگم اینه که اگه با همین فرمون بریم جلو در بازه زمانی کوتاهی از کرده خودمون پشیمون میشیم و تنها چیزی که برامون می‌مونه تعدادی زیادی ساختمون بی کیفیت و یک کمبود گسترده انرژی و یک بی آبی گسترده خواهد بود.

  • ۰۲/۰۱/۲۷
  • محسن شمس

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی