به نام خدا
سلام...
متاسفانه در سالهای اخیر اتفاقی که خیلی شاهدش بودیم ریزش ساختمانهای مجاور بر اثر گودبرداری بوده. اتفاقی که اگرچه در کشور ما زیاد اتفاق نمیافته ولی در صورتی که اتفاق بیفته میتونه خطرات زیادی داشته باشه. هم خطرات جانی و هم مشکلات مربوط به بی خانمان شدن افراد.
من به شخصه سخت ترین و پر استرس ترین قسمت ساخت ساختمان رو تخریب و گودبرداری میدونم چون به طور ویژه ای با جون یک سری آدم ارتباط داره و میتونه منجر به اتفاقات جبران ناپذیری بشه.
اما میشه با یک سری کارها احتمال ریزش ساختمان های اطراف رو پایین آورد یا حتی کاری کرد که حداقل آسیب جانی به کسی نرسه.
اولین اقدام باید جنس خاک شناسایی بشه ینی بررسی ژئوتکنیکی انجام بشه تا یه وقت خاک دستی وجود نداشته باشه و با این روش عمق خاکبرداری مطمئن هم به دست میاد تا احتمال ریزش ساختمانهای اطراف سنجیده بشه. حتما حواستون به ساختمانهای خیلی قدیمی باشه. این ساختمونها بسیار مستعد ریزش هستن چون اصلا ستون درست حسابی ندارن و فقط به زور گِل سرپا موندن.
تو مرحله بعدی چیزی که حتما باید اجرا بشه سازه نگهبانه. در واقع برای جلوگیری از ریزش گود، سازههای موقتی را برای مهار گود ایجاد میکنند که به آن سازه نگهبان میگن که باعث میشه یک تکیه گاه برای ساختمانهای مجاور به وجود بیاد که خودش چندین نوع مختلف داره.
بعد باید حتما از روش های گودبرداری حفاظت شده استفاده بشه. ینی بعد از گودبرداری حتما باید محل گودبرداری پایدارسازی بشه.
آخرین کار هم باید این باشه که تو روز گودبرداری همسایه ها منزل رو خالی کنند و اگه چیز با ارزش و مهمی تو خونه دارن با خودشون بردارن ببرن تا اینجوری حداقل احتمال حوادث جانی به حداقل برسه
در ادامه یک عکس از نشست یک ساختمون به دلیل گودبرداری ساختمون مجاور میذارم.
ممنون از وقتی که گذاشتید...
- ۰۲/۰۲/۱۹