به نام خدا
سلام...
در این مقاله میخوام در مورد سازه نگهبان باهاتون صحبت کنم. سازه نگهبان وظیفه داره از دیواره های یک زمین گودبرداری شده محافظت کنه تا یک وقت ریزش نکنه و ساختمانهای اطراف رو هم با خودش به پایین نکشه. سازه نگهبان انواع مختلفی داره و ما امروز به چند تا از اونا اشاره میکنیم. وجود سازه نگهبان در ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخورداره و باید با دقت بالا و کافی اجرا بشه تا احتمال ریزش رو کم کنه.
1- سازه نگهبان خرپایی: این روش در گودبرداری های کم عمق بسیار متداوله و نکته مهم اینه که سازه نگهبان نباید با دیوار کناری فاصله داشته باشه. در واقع قبل از گودبرداری باید یک چاه در قسمتی که سازه نگهبان قرار میگیره حفر بشه و با میلگرد و بتن مسلح بشه و در قسمت بالایی اون باید یک ستون به دیوار کناری بچسبه و اگه فاصله ای وجود داشت باید با سیمان و آجر پر بشه.
2- سازه نگهبان نیلینگ یا میخ کوبی: این روش بر اساس مسلح کردن خاک با استفاده از فولاد است. در این روش ابتدا خاک را تا عمق بین ۲ تا ۴ متر بر می دارند، و با استفاده از ماشین حفاری سوراخ های افقی و مایل با قطر حدود ۱۵-۱۰ سانتی متر در سطح گود به فاصله های ۲ تا ۱ متری به وجود می آورند. بعد میلگردهای فولادی را با روش های خاصی درون دیوار قرار می دهند و در فواصل باقی مانده با روش هایی دوغاب می ریزند تا از محکم شدن آنها مطمئن شوند.
3- شمع درجا: یک روش عالی برای مقاوم سازی جداره گودبرداری است و روش به این صورت است که چاههای به قطر 1 متر ایجاد میکنند و شمع را که از قبل با میلگرد درست کرده اند درون چاه قرار میدهند و بتن ریزی را انجام میدهند و فاصله این شمع ها از یکدیگر نباید بیشتر از 2 متر باشد.
این 3 روش از روشهای فراگیر و کاربردی برای سازه نگهبان هستند. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشه.
- ۰۲/۰۲/۲۹