به نام خدا
با عرض سلام و ادب و احترام...
یکی از مهمترین مسائلی که باعث میشه ما سازه مقاوم و مستحکمی در برابر عوامل داخلی و خارجی داشته باشیم همین آرماتوربندی به حساب میاد. آرماتور بندی درست و اصولی در واقع همون خشت اوله که چون معمار راست بذاره تا همیشه سازه استوار و برقرار میمونه. اما اصلا چرا آرماتوربندی؟ چرا میلگرد؟ اصلا چی شد که انسان فهمید باید میلگرد بذاره داخل بتن؟
در مورد این موضوع قبلا تو پست دیگری توضیح دادم ولی الان دوباره هم میگم. مقاومت کششی. بتن از هر لحاظ مقاومت خیلی قابل قبولی داره اما بتن به تنهایی در برابر کشش ضعیفه. انسان هم باهوش ترین موجود روی زمینه. اومد یک روشی اختراع کرد و در اون به صورت حساب شده اسکلت یک سازه رو با میلگرد درست کرد. بعد تو قالبهایی که داشت بتن ریخت. بعد که این بتن محکم شد انسان مشاهده کرد که بعله. این بتنی که در برابر کشش ضعیف بود حالا با کمک میلگرد تبدیل به ماده ای مستحکم در برابر کشش شده. به این ترتیب میلگرد وارد تقریبا مهمترین ترکیب زندگی انسانها شد.
اما خود آرماتوربندی اصولی داره که میخوام در حد اولیه در موردش براتون توضیح بدم.
خب اول بگم که چرا میگیم آرماتوربندی؟ چرا نمیگیم میلگردبندی؟ در واقع به شاخه های 6 تا 12 متری فولاد میلگرد گفته میشه و اگه اونا رو کوتاه کنیم و یا بهشون خم وارد کنیم تبدیل به آرماتور میشن و اینها رو به هم وصل میکنیم. پس طبیعیه که بگیم آرماتوربندی. یک نکته دیگه اینکه سعی کنید از میلگرد زنگ زده تو سازه استفاده نکنید و اگر میلگردتون زنگ داشت حتما اونو برطرف کنید بعد تو آرماتوربندی از اون استفاده کنید.
کاری که باید در ابتدا انجام بشه و خیلی باید در انجام اون دقت کرد بریدن و خم کردن میلگردهاست. این قسمت از حساسیت خاصی برخورداره چون هم اندازه ها باید رعایت بشن و هم سایز میلگردها مهمه و هم خم کردن میلگردها باید به صورت حرفه ای و خوبی صورت بگیره وگرنه در میلگرد تنش پسماند به وجود میاد و این خودش کلی داستان به وجود میاره.
و اما بعد...
خب حالا که میلگردها رو کوتاه کردیم باید چیکار کنیم؟ خب مشخصه دیگه، باید آرماتورها رو با دقت خاصی به یکدیگر وصل کنیم. این وصل کردن موضوع کوچیکی نیست. در واقع روش های مختلفی برای وصل کردن یا اتصال آرماتورها به همدیگه وجود داره که الان تو این مقاله فقط از اونها نام میبرم. در مقاله بعدی در مورد روش های اتصال میلگرد صحبت میکنم و در مقاله بعدی ادامه آرماتوربندی رو توضیح میدم.
روش اتصالی که تو ایران زیاد انجام میشه اتصال اورلپ ه، اما این به معنی بهترین روش اتصال نیست. اتصال دیگری که داریم فورجینگ هست و اتصال دیگر کوپلینگ هست.
من بحث رو همین جا نگه می دارم و ادامه رو در روزهای بعد باهاتون در میون میذارم.
- ۰۲/۰۳/۱۰