بیشتر بدانید

در مورد ساختمان در اینجا صحبت می‌کنم

بیشتر بدانید

در مورد ساختمان در اینجا صحبت می‌کنم

سلام...
من این بلاگ رو راه اندازی کردم تا فرصتی باشه که بیشتر در مورد مسائلی که می‌دونم و یا ذهنم رو مشغول می‌کنن صحبت کنم که بیشتر در مورد صنعت ساختمان است. ساختمان مساله‌ای هست که خودم روزانه باهاش درگیر هستم و مطالبی خوبی در مورد اونها می‌دونم و می‌خوام به اشتراک بذارم.

  • ۰
  • ۰

شناژ چیست؟

به نام خدا

با سلام خدمت شما...

کلمه شناژ از آن کلمه هایی است که در سر ساختمان زیاد شنیده می شود و کلا کلمه پر کاربردی است و مردم عادی نیز این کلمه را زیاد می شنوند. امروز میخواهیم در مورد اینکه اصلا شناژ چیست و چه کاربردی در ساختمان دارد با هم صحبت کنیم. البته توجه داشته باشید که گاهی از کلمه کلاف به جای کلمه شناژ استفاده می شود که باید توجه داشت که منظور هر دو یکی است.

در پست های قبلی تا حدودی در مورد فونداسیون صحبت کردیم و کسی که ما را همراهی کرده باشد اطلاعات خوبی در مورد فونداسیون دارد. گفتیم فونداسیون در واقع قسمت بسیار مهمی از سازه است که بارهای وارده بر ساختمان را به زمین وارد می کند و پل ارتباطی بین زمین و ساختمان است. حال باید در مورد اینکه چطور این نیرو را به درستی بین ستونهای ساختمان توزیع کنیم صحبت کنیم. در حقیقت برای وارد آوردن نیروی ساختمان به زمین به طور یکنواخت، لازم داریم که بین پی ستونهای ساختمان یک ارتباط بسیار قوی برقرار کنیم تا علاوه بر وارد آوردن یکنواخت نیرو به زمین، از شکست و نشست سازه جلوگیری کنیم.

به زبان ساده شناژ به قسمت های ارتباطی بین پی ساختمان می گویند و معنی لغوی این کلمه به معنای زنجیر کردن است و وظیفه آن یکپارچه سازی فونداسیون ساختمان و تحمل نیروهای کششی سازه است.

تا اینجا در مورد شناژ در فونداسیون صحبت کردیم اما بد نیست بدانید که سقف طبقات نیز شناژ دارند که نام دیگر آن ژوئن است. گاهی اوقات لازم است که شناژهای افقی را به یکدیگر وصل کنیم تا استحکام سازه بالا برود که به آن شناژ عمودی می گوییم و این شناژ عمودی به تنهایی و بدون شناژ افقی معنی ندارد و اصولا در ساختمان های بلند مرتبه از شناژ عمودی استفاده می شود.

فکر می کنم تا اینجا اطلاعات خوبی در مورد شناژ به دست آوردیم. البته اگر اطلاعات تکمیلی بیشتری لازم داشتید به سایت آکادمی عمران مراجعه کنید چون مطالب جالبی دارد.

شناژ چیست

  • ۰۲/۰۳/۲۳
  • محسن شمس

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی