به نام خدا
سلام بر شما...
من امروز میخوام نکاتی رو در مورد آرماتوربندی در فونداسیون خدمتتون ارائه کنم که به نسبت نکات مهمی هستند و میتونند در مقاومت ساختمان تاثیر خوبی داشته باشند. در پست های قبلی به طور کامل در مورد دلیل استفاده از میلگرد در بتن و مزایای اون صحبت کردیم حالا امروز میخوایم کمی اجرایی صحبت کنیم.
اولین موردی که میخوام بگم موضوع شبکه بندی آرماتور فوقانی و تحتانی هست. اینجوری در نظر بگیرید که یک فضای مکعبی رو میخوایم با آرماتور پر کنیم. ابتدا باید یک سری آرماتور رو با فاصله های مشخص مثلا 20 سانتیمتر از هم و در راستای عرض در کنار یکدیگر قرار بدیم. اگر عرض آرماتوربندی قرار هست یک متر باشه ما باید آرماتورهایی با طول 1.5 متر داشته باشیم چون قرار هست این آرماتورهای عرضی از دو طرف خم بخورن و به سمت بالا برگردن و شکل U رو به وجو بیارن. از اون طرف اگه طول کار مثلا 5 متر باشه باید آرماتورهایی به طول 5.5 متر رو به فاصله مثلا 20 سانتی از هم قرار بدیم و انتهای اونها رو به سمت بالا خم بدهیم.
در واقع خم دادن به سمت بالا برای آرماتورهای شبکه تحتانی هست و ما یک شبکه فوقانی هم داریم که دقیقا به همون شکل هست با این تفاوت که آرماتورها به سمت پایین خم میخورن. حالا این دو تا شبکه فوقانی و تحتانی که ما داریم و میلگردهای اون به سمت داخل خم خوردن باید توسط چیزی به نام خرک سوار همدیگه شن. خرک یک آرماتور هست که از طرفین به اندازه ارتفاع آرماتوربندی است و در قسمت فوقانی هم کشیده شده و دو تا پایه به سمت طول آرماتوربندی و مخالف هم داره که بتونه سر جاش بایسته و به فواصل مثلا 1.5 متری از همدیگه قرار میگیرن و یک شبکه بسیار قدرتمند رو به وجود میارن. در پایین عکس خرک آرماتوربندی رو براتون قرار میدم.
کاری که خرک انجام می دهد نگاهداشتن فاصله ارتفاعی آرماتوربندی است و شبکه آرماتور فوقانی را نیز در سر جایش نگه می دارد. باید توجه داشت که پایه های خرک آرماتوربندی نباید روی بتن نظافت قرار بگیرند و باید بر روی شبکه آرماتور تحتانی باشند تا بعده ها باعث ورود زنگ زدگی به بدنه اصلی آرماتور ها نشوند.
نکته مهم قرار دادن یک فاصله در زیر شبکه تحتانی است که بسیار مهم است و بتن باید فضا داشته باشد تا دقیقا دور تا دور شبکه آرماتور بندی را بگیرد و از اطراف توسط بتن محاصره شود.
امیدوارم نکات خوبی بهتون گفته باشم. من از این سایت هم استفاده کردم.
- ۰۲/۰۴/۰۳