بیشتر بدانید

در مورد ساختمان در اینجا صحبت می‌کنم

بیشتر بدانید

در مورد ساختمان در اینجا صحبت می‌کنم

سلام...
من این بلاگ رو راه اندازی کردم تا فرصتی باشه که بیشتر در مورد مسائلی که می‌دونم و یا ذهنم رو مشغول می‌کنن صحبت کنم که بیشتر در مورد صنعت ساختمان است. ساختمان مساله‌ای هست که خودم روزانه باهاش درگیر هستم و مطالبی خوبی در مورد اونها می‌دونم و می‌خوام به اشتراک بذارم.

۵ مطلب در تیر ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

به نام خدا

تا به حال در مورد اینکه ستونهای فلزی چگونه به فونداسیون متصل می شوند فکر کرده اید؟

به نظر شما ستون وارد فونداسیون می شود و بعد بتن ریزی می کنند تا ستون در فضای بتن قرار گیرد؟

در مرحله تهیه فونداسیون، باید فکری به حال وصل شدن ستون به فونداسیون کرد. در واقع باید از یک وسیله ای استفاده کرد که هم مقاومت بالایی داشته باشد که بتواند ستون را نگه دارد و هم آنقدری با فونداسیون عجین باشد که بتواند نیروی ستون را به فونداسیون وارد کند.

در اینجاست که مساله بیس پلیت یا صفحه ستون مطرح می شود. در واقع اینطور در نظر بگیرید که در هنگام آرماتوربندی فونداسیون، در نقطه ای که قرار است ستون قرار بگیرد، تمهیداتی به عمل می آید که موجب وصل شدن صفحه ستون به فونداسیون است. در واقع پیچ های بزرگ از جنس آرماتور را در نظر بگیرید که خم خورده اند و در فضای فونداسیون محکم می شوند و به آنها بولت می گویند. بعد بیس پلیت یا صفحه ستون را در نظر بگیرید که روی آن جای 4 تا 6 بولت بزرگ وجود دارد و آن بولت های موجود در فونداسیون از داخل آن رد می شود و با مهره به به فونداسیون محکم می شود.

بعد که بتن ریزی صورت گرفت دقیقا تا لب به لب این صفحه ستون ها خواهد آمد. بعد که ستون با جرثقیل بر روی این صفحه ستون قرار گرفت، ستون را به صفحه ستون جوش می دهند. این باعث می شود بار وارده از طرف ستون به بهترین شکل به فونداسیون انتقال پیدا کند و در فضای فونداسیون به صورت یکنواخت تقسیم شود.

ابعاد صفحه ستون چیزی در حدود 30 سانتیمتر در 30 سانتیمتر و یا بیشتر است و ضخامت آن بین 10 تا 20 میلیمتر با توجه به نقشه است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیس پلیت به سایت پیوان مراجعه کنید.

صفحه ستون

  • محسن شمس
  • ۰
  • ۰

کوپلر تبدیل

به نام خدا...

در مقاله های قبلی در مورد وصله های مکانیکی یا همان کوپلر با هم صحبت کردیم و دیدیم که وصله مکانیکی یک نوع از روش های اتصال میلگرد هست که مزایای قابل توجهی نسبت به دیگر روش های اتصال دارد. مثلا سازه رو سبک میکنه و مقدار کمتری فولاد در سازه به کار میره چون طول اتصال اورلپ از بین میره و به جاش یک قطعه چند گرمی میاد.

این قطعه لوله ای شکل، تکنولوژی پیشرفته ای داره و مراحل زیادی برای ساختش طی میشه و از آلیاژ خاصی از فولاد در اون استفاده میشه. کوپلر انواع و اقسام مختلفی داره که هر کدوم کاربردهای مختلفی دارن و ما امروز می خواهیم راجع به یکی از انواع کوپلر که کاربرد جالب و خاصی داره صحبت کنیم.

بعضی مواقع در کارگاههای ساختمانی وقتی داریم میلگردها رو سر هم می کنیم به موقعیتی میرسیم که یک میلگرد با سایز بیشتر باید به یک میلگرد با سایز کمتری وصل بشه. مثلا میلگردی به طول 4 متر با سایز 36 داریم و برای ادامه مسیر یک میلگردی به طول 4 و با سایز 32 میخواهیم داشته باشیم.

در این مواقع باید از یک کوپلر خاص به نام کوپلر تبدیل استفاده کنیم. همانطور که از اسمش پیداست این کوپلر برای تبدیل سایز کوپلرها به یکدیگر است و موارد استفاده فراوانی در سازه دارد و تقریبا پر کاربرد است.

البته از قبل باید سایز تبدیل رو بدونیم مثلا 40 به 36 یا 18 به 16 و ... و البته باید میلگردها از قبل برن داخل کارخانه و رزوه بخورن. راجع به این رزوه خوردن میلگرد بعدا یک پست خیلی کامل خواهم گذاشت و در مورد اون به تفصیل توضیح خواهم داد تا همه متوجه عمق و وسعت کار بشن.

اگر در سازه ای نیاز به کوپلر تبدیل داشتید به این سایتی که لینک دادم سر بزنید و یکی از بهترین انواع کوپلر در کشور رو خرید کنید.

ممنون از توجه شما...

اتصال میلگرد با سایز متفاوت

  • محسن شمس
  • ۰
  • ۰

به نام خدا...

همه ما می دانیم که بتن از ترکیب آب، سیمان و شن و ماسه درست شده است. اما نسبت هر کدام از این مواد عدد خاصی است و برای هر منظور، این نسبت متفاوت است.

گاهی بنابر دلایلی تصمیم می گیریم خودمان در کارگاه بتن درست کنیم و گاهی بنا به دلایل دیگر از شرکتهای تولید بتن خرید می کنیم. در هر صورت درست کردن بتن داخل کارگاه کار ساده ای نیست و نیاز به کارگر و دستگاه دارد.

دستگاهی که این مواد اولیه تولید بتن را با هم مخلوط می کند و بتن را به وجود می آورد بتونیر یا میکسر بتنن نام دارد.

فردی که کنار دستگاه می ایستد و با آن کار می کند نیز باید نسبت ها را به خوبی بشناسد چون اوست که بتن را تهیه می کند و مانند یک آشپز است که باید نسبت ها را به خوبی رعایت کند.

دستگاه بتونیر حجم های مختلفی برای تولید بتن دارد از 250 لیتر و یا کمتر تا 1000 لیتر و یا بیشتر.

این دستگاهها یک موتور، یک شاسی، یک دیگ و یک گیریبکس دارد و این اجزا به کمک اپراتور و مواد اولیه بتن را تولید می کنند.

پیشنهاد می شود برای ساختمانهای کوچک و ظرفیت های پایین تر به هیچ وجه از این دستگاهها استفاده نشود و بتن به صورت آماده خرید شود. چون هم سر و صدا دارد هم فضای زیادی می خواهد و هم محیط را کثیف و بتنی می کند و در عین مقدار زیادی بتن پرت و دور ریز می شود.

یکی از شرکتهایی که بتونیر می فروشد این شرکت است که می توانید از آن کمک بگیرید.

ممنون از همراهی شما

بتونیر

  • محسن شمس
  • ۰
  • ۰

الیاف بتنی

به نام خدا...

سلام

بتن الیافی چیست؟

بتن الیافی از مخلوط سیما، آب، شن و ماسه و الیاف ساخته شده است و در سازه هایی مثل پل، فرودگاه، جاده ها، مکان های نظامی، سد و ... کاربرد دارد و مهمترین ویژگی آن این است که بر اثر اختلاف دما دچار شکستگی و یا ترک نمی شود و در برابر تغییر حرارت مقاوم است.

افزودن الیاف باعث تقویت بتن می شود و مقاومت ساختمان با این نوع از بتن بالا می رود و مقاومت کششی و فشاری بتن را بیشتر می کند. در برابر سایش به مرور زمان مقاوم تر است.

در واقع ما از یک ماده فلزی آجدار در بتن خود استفاده می کنیم و مقاومت و استحکام بتن خود را در برابر فشار و یا ضربه افزایش می دهیم. البته از مواد غیر فلزی مثل شیشه نیز می توان استفاده کرد که اثرات دیگری در بتن می گذارد. انواع دیگر بتن الیافی می تواند سلولزی، طبیعی و کربنی و ... باشد که هر کدام خواص مربوط به خود را دارند.

برای اضافه کردن الیاف به بتن حدود 3 الی 4 دقیقه زمان کافی است و در همین مدت با بتن مخلوط می شود و شرایط ریختن آن مثل بتن معمولی است.

بتن الیافی وزن بیشتری نسبت به بتن معمولی دارد و این می تواند منجر به افزایش وزن سازه شود در ضمن قیمت آن نیز بالاتر است اما در برابر مزایای آن که مواردی مثل افزایش ایمنی،مقاومت در برابر سایش،افزایش مقاومت خستگی،جلوگیری از خوردگی و ترک و ضربه هستند ناچیز است.

استفاده از بتن الیافی برای افرادی که دغدغه استفاده بیش از حد از منایع طبیعی را دارند بسیار مناسب است زیرا باعث بالا رفتن عمر سازه می شود و باعث می شود ساختمان عمر بیشتری داشته باشد و نخواهیم با فاصله زمانی نسبتا کوتاهی دوباره یک ساختمان جای ساختمان قدیمی بسازیم و منابع بسیاری مصرف کنیم.

اگر احساس نیاز می کنید که موارد بیشتر در مورد بتن الیافی برای دانستن نیاز دارید به این سایت سر بزنید.

  • محسن شمس
  • ۰
  • ۰

به نام خدا

سلام بر شما...

من امروز میخوام نکاتی رو در مورد آرماتوربندی در فونداسیون خدمتتون ارائه کنم که به نسبت نکات مهمی هستند و میتونند در مقاومت ساختمان تاثیر خوبی داشته باشند. در پست های قبلی به طور کامل در مورد دلیل استفاده از میلگرد در بتن و مزایای اون صحبت کردیم حالا امروز میخوایم کمی اجرایی صحبت کنیم.

اولین موردی که میخوام بگم موضوع شبکه بندی آرماتور فوقانی و تحتانی هست. اینجوری در نظر بگیرید که یک فضای مکعبی رو میخوایم با آرماتور پر کنیم. ابتدا باید یک سری آرماتور رو با فاصله های مشخص مثلا 20 سانتیمتر از هم و در راستای عرض در کنار یکدیگر قرار بدیم. اگر عرض آرماتوربندی قرار هست یک متر باشه ما باید آرماتورهایی با طول 1.5 متر داشته باشیم چون قرار هست این آرماتورهای عرضی از دو طرف خم بخورن و به سمت بالا برگردن و شکل U رو به وجو بیارن. از اون طرف اگه طول کار مثلا 5 متر باشه باید آرماتورهایی به طول 5.5 متر رو به فاصله مثلا 20 سانتی از هم قرار بدیم و انتهای اونها رو به سمت بالا خم بدهیم.

در واقع خم دادن به سمت بالا برای آرماتورهای شبکه تحتانی هست و ما یک شبکه فوقانی هم داریم که دقیقا به همون شکل هست با این تفاوت که آرماتورها به سمت پایین خم میخورن. حالا این دو تا شبکه فوقانی و تحتانی که ما داریم و میلگردهای اون به سمت داخل خم خوردن باید توسط چیزی به نام خرک سوار همدیگه شن. خرک یک آرماتور هست که از طرفین به اندازه ارتفاع آرماتوربندی است و در قسمت فوقانی هم کشیده شده و دو تا پایه به سمت طول آرماتوربندی و مخالف هم داره که بتونه سر جاش بایسته و به فواصل مثلا 1.5 متری از همدیگه قرار میگیرن و یک شبکه بسیار قدرتمند رو به وجود میارن. در پایین عکس خرک آرماتوربندی رو براتون قرار میدم.

 

 

خرک

 

کاری که خرک انجام می دهد نگاهداشتن فاصله ارتفاعی آرماتوربندی است و شبکه آرماتور فوقانی را نیز در سر جایش نگه می دارد. باید توجه داشت که پایه های خرک آرماتوربندی نباید روی بتن نظافت قرار بگیرند و باید بر روی شبکه آرماتور تحتانی باشند تا بعده ها باعث ورود زنگ زدگی به بدنه اصلی آرماتور ها نشوند.

نکته مهم قرار دادن یک فاصله در زیر شبکه تحتانی است که بسیار مهم است و بتن باید فضا داشته باشد تا دقیقا دور تا دور شبکه آرماتور بندی را بگیرد و از اطراف توسط بتن محاصره شود.

امیدوارم نکات خوبی بهتون گفته باشم. من از این سایت هم استفاده کردم.

  • محسن شمس